Share
Nieuws van DE HARPSCHUUR
 
 
Nieuwsbrief mei 2019
 
Vondellaan 26A  3818 WP  Amersfoort    |   www.deharpschuur.nl  |    033 465 43 16   |  06 132 70 142
Mooie plaatjes

Eens in de zoveel tijd moet je jezelf weer mooi op de plaat laten zetten. Gelukkig voor mij zocht fotograaf Jeroen Kuys voor zijn project aan de fotovakschool musici die met hun instrument wilden poseren. Eveneens prachtige plaatjes zijn er geschoten tijdens ons Andrès-concert 13 april jl. Bekijk de terugblik hieronder.
De oplettende kijker heeft gemerkt dat deze nieuwsbrief een nieuwe stijl heeft. Ik ga de komende tijd mijn bedrijf onder handen nemen wat betreft e-mail en marketing en dit is een eerste stap. Op dit moment laat ik mij scholen in deze materie en er gaat een wereld voor mij open. De nieuwsbrief zal vanaf het nieuwe seizoen ook maandelijks verschijnen en boordevol wetenswaardigheden, anekdotes en alles wat ook maar met de harp te maken heeft, staan!
We maken ons op voor het staartje van dit seizoen met nog een laatste workshop op 15 juni, maar blikken ook alvast vooruit naar het volgende seizoen.
Veel leesplezier weer en laat mij vooral weten wat je van de nieuwsbrief vond. Ook hoor ik graag van je wanneer je suggesties hebt voor te behandelen onderwerpen in de toekomst.

Judith Jamin

 
What a night!
Bernard Andrès in de hoofdrol

Zaterdagavond 13 april was een memorabele avond. Niet alleen de muziek die er ten gehore gebracht werd, was memorabel, maar zeker ook de lengte van het programma: niet eerder hebben zoveel leerlingen solo gespeeld!
Dat is ook niet verwonderlijk aangezien de muziek van Bernard Andrès zich daar uitstekend voor leent. Bekijk de compilatie en geniet na van dit prachtige concert. De foto's werden gemaakt door Marco Keja.

Nogmaals een groot applaus voor alle deelnemers die zich voor dit concert enorm hebben ingezet!
Nieuwe workshops!
Volgend seizoen zullen er, naast de oude, vertrouwde ook weer nieuwe workshops op het programma staan in
DE HARPSCHUUR. Omdat nog niet alle workshops zijn ingevuld wel alvast wat titels:

Freaky Friday...

Kom van dat blad af!

Akkoorden-ABRACADABRA

DE HARPWERKPLAATS

Bekijk de video
Music for the millions

Hou jij ook zo van klassieke muziek? Lijkt het je niet geweldig om eens een paar van die fantastische orkest-meesterwerken te spelen met een harp-ensemble?

We spelen werken van Saint-Saëns, Sjostakovitsj en Pachelbel. De muziek krijg je digitaal toegestuurd en om het studeren iets te vergemakkelijken staan er oefen-opnames op de website.
Harp Twins
Zusjes aan het werk!
Muziek (kunst) verdient beter!
Het zal de afgelopen weken niemand ontgaan zijn: professionele musici willen niet langer meer voor niets spelen. Een discussie hierover woedt in muziekland, maar ook in de toneelwereld en andere kunstsectoren eigenlijk al jaren, maar door de voortvarende acties van onder meer hoboïst Dorine Schoon lijkt het er op dat dit onderwerp nu eindelijk op de politieke agenda's komt te staan. Met haar Platform voor Freelance Musici (PvFM) heeft zij het voor elkaar gekregen om bijna 2000 professionele musici te verenigen om samen te gaan staan  in de strijd voor erkenning en eerlijke waardering van de muzikale dienstverlening. Daar vallen freelance musici in de diverse beroepsorkesten onder, maar ook de docenten en kamermusici die optredens verzorgen op talloze (kamer)muziekfestivals, tentoonstellings-openingen, uitvaarten, bruiloften en festiviteiten. Musici (kunstenaars) vragen om hieraan een bijdrage te leveren om niet, als exposure, als ervaring, als opstapje naar wie-weet-welk-ge-wel-dig-vervolgevenement..... het kan echt niet meer!
Als harpist weet ik maar al te goed hoeveel kosten erbij komen kijken om überhaupt mijn vak te kunnen uitoefenen; daar had ik tijdens mijn studie al discussie over met diverse zaal-exploitanten, die mij best wel een treinkaartje wilden betalen (in het beste geval), maar helaas geen budget hadden voor andere kosten (Instrument, verzekering, vervoer van mijn harp, studie/voorbereiding voor het evenement enz.)
Een bakker wordt betaald voor zijn brood, een loodgieter voor zijn diensten en dus een musicus ook. Dat moet geen discussie meer zijn!

Lees hier  en hier meer
Agenda
JUNI
  • ma 10 jun          1e Pinksterdag: geen harplessen
  • za 15 jui            Workshop Music for the Millions

JULI
  • ma 8 en di 9 jul              laatste harplessen in DE HARPSCHUUR
  • wo 17 jul                         laatste harplessen in Leusden
  • do 18 jul tm  zo 1 sep    Zomerstop

SEPTEMBER
  • ma 9 sep             1e harplessen

OKTOBER
  • za 19 tm zo 27  okt         Herfstvakantie

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je klant of leerling bent van DE HARPSCHUUR of omdat je je hiervoor hebt aangemeld.

 

Email Marketing door ActiveCampaign